Nemačka

Dugoročno zaposlenje – Nemačka

Tokom našeg 15 godišnjeg rada, Kontext je lider u regionu kada se radi o zapošljavanju ljudi sa Balkana u Nemačkoj.

Ukoliko imate evropski pasoš, sve što je potrebno jeste razmotriti radne pozicije kojima trenutno raspolažemo i da nas kontaktirate.

U slučaju da nemate evropski pasoš, onda se morate registrovati za termin u Nemackoj Ambasadi - Regulativa Zapadni Balkan. Ukoliko ne znate kako da se registrujete za termin, pozovite nas, mi ćemo rado to učiniti za vas.

Iako postoji više načina kako da se dugoročno zaposlite u Nemačkoj, trenutno radimo najviše sa nekvalifikovanim kadrovima, odnosno po poznatom programu ,,Regulativa o Zapadnom Balkanu“.

Dobijanje termina za vizu

Da bi ste radili kao nekvalifikovani kadar, potreban je samo jedan uslov, a to je da dobijete termin u Nemačkoj Ambasadi. U skladu sa 26 stav 2 Odredbe o zapošljavanju ( Regulativa Zapadni Balkan) Ambasada Nemačke organizuje lutriju jednom mesečno. Lista će biti otvorena tokom određenog vremenskog perioda (uobičajeno traje oko 2 nedelje), a nakon završetka lutrije koja se odvija u nemačkom Ministarstvu spoljnih poslova u Berlinu, dobitnici termina obaveštavaju se elektronskom putem o ishodu lutrije. Isključena je mogućnost da se registrujete više puta u toku jednog meseca, to može dovesti do toga da vam se ponište sve prethodne aplikacije i uopšte ne učestvujete u izvlačenju. Ambasada, isto kao i mi, preporučuje da aplicirate za termin lično, isključujući treća lica ili agencije, jer ni oni ne dobijaju bilo kakvu povlasticu pri dobijanju termina. U slučaju da ne dobijete termin, potrebno je aplicirati na isti način tokom sledećeg meseca sve dok ne dobijete termin.

Radne pozicije

Ukoliko ste dobitnik termina, tada je trenutak da nas kontaktirate. Raspolažemo najrazličitijim vrstama radnih pozicija počev od sistemske gastronomije, distribucije, dezinfekcije i čišćenje objekata, zapošljavanja na aerodromima itd. Sve što je potrebno uraditi kao sledeći korak jeste da dođete u naše kancelarije ili da nam se javite, sa spremnim CV-ijem na nemačkom jeziku i pasošem i da zajedno odlučimo koje bi radno mesto i lokacija odgovarala vašim željama i potrebama, a da istovremeno vaše kvalifikacije odgovaraju zahtevima poslodavca. Ukoliko još uvek nemate CV, sada se na našoj veb strani može napraviti CV. Kontekst šalje vašu aplikaciju poslodavcu, a nakon što će nam poslati dokumenta koji su potrebni sa njegove strane, kompletiramo ceo paket potrebnih dokumenata koji su Vam potrebni za termin bez troškova posredovanja! Ne, ne treba nam plaćati nakon što dobijete vizu, a ni kasnije bilo kakav procenat od vaše plate. Kontekst je zvanični regruter za Zapadni Balkan i upravo zbog toga posredovanje je besplatno! Ukoliko još uvek ne verujete, slobodno se obratite na naše telefone, socijalne medije ili, posetite naše kancelarije! Radne pozicije konstantno se menjaju tako da trenutno imamo sledeće radne ponude:

Radne ponude


Imate dodatna pitanja i ne možete da posetite naše kancelarije? Zakažite onlajn informativnu sesiju na: Calendly

O nama

Kontekst jeste tim sastavljen od diplomiranih filologa koji imaju ogromno iskustvo u sprovođenju programa kulturne razmene i bukvalno svaki član tima bar jednom bio učesnik jednog od studentskih programa, čime je Agencija Kontekst postala prepoznatljiva i poštovana agencija na celom Balkanu i šire.

Lokacija