Adrian Todorov

Adrian Todorov

Najbolji izbor koji sam napravio za leto 2019. godine bio je rad u SSP Deutschland. Ono što je definitivno bila prednost pri radu na ovom mestu jeste to što sam živeo na mestu gde sam radio i bio sam u blizini svetskog Hamburga, kao i nekih manjih gradova. Zato sam svaki slobodan dan koristio za posetu različitim mestima.

Iskustvo je bilo ogromno, jer sam živeo samostalno, naučio sam kako funkcioniše radna sredina i prilagodio se okolini gde sam samo ja govorio makedonski jezik. Komunikacijom sa kolegama i klijentima svakodnevno, poboljšao sam svoje poznavanje nemačkog jezika, a samopouzdanje i želja za radom u inostranstvu su porasli zahvaljujući ovom iskustvu.

Pored neopisivih šetnji Hamburgom, degustiranja nemačkih specijaliteta, posete najpoznatijem zabavnom parku "Dom" i tržnim centrima, uspeli smo iskoristiti jedinstvenu nedelju kada su temperature bile iznad 30 stepeni da uživamo na obližnjim plažama.

Radna atmosfera bila je odlična i na visokom profesionalnom nivou. Kolege, uglavnom Nemci, bile su veoma posvećene da me savršeno nauče poslu, što je na kraju rezultiralo velikim pohvalama od strane nadređenih. Postojalo je ogromno poverenje, saglasnost i druženje, što i danas održavamo u kontaktu.

Svako bi u svom životu trebalo da doživi barem jedno takvo putovanje. Sa svim znamenitostima, zelenilom i noćnim životom, Hamburg i svako mesto u njegovoj blizini su za mene prava destinacija. Odlična ravnoteža između posla i uživanja, preporučujem svakome.

За Нас

Контекст е тим составен од дипломирани филолози кои имаат огромно искуство во спроведување на програмите за културна размена. Секој од тимот бил на некоја од програмите за културна размена. Наши карактеристики се исклучителна професионалност, висок стандард во комуникација, искрена и напорна работа со која Агенција Контекст стана препознатлива и почитувана агенција на целиот Балкан и пошироко.

Студентска работа во Германија

Студентска работа во USA

Локација